Wiadomo, że w trakcie przyszłorocznych wyborów prezydenckich na poparcie Prawa i Sprawiedliwości będzie mógł liczyć dr Karol Nawrocki, aktualny szef Instytutu Pamięci Narodowej.
Ta informacja została przekazana podczas niedzielnej konwencji w Krakowie. Nawrocki pojawił się tam m.in. z bliskimi. W tym gronie nie zabrakło jegio siostry Niny Nawrockiej.
Czytaj także: Czy bycie singlem to grzech? Ksiądz stanowczo odpowiada
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Z zawodu jest ona mistrzem cukiernictwa. "Fakt" ustalił, że pracuje w renomowanej restauracji w Hotelu Hilton Gdańsk. Co ciekawe, zdobyła wiele nagród w branżowych konkursach.
Jestem po szkole ekonomicznej. Moja przygoda z prawdziwym cukiernictwem rozpoczęła się w gdańskim Hiltonie. To właśnie tutaj szefowie Mercato uwierzyli w moje umiejętności i zaszczepili we mnie miłość do tego zawodu. Dają mi szansę na rozwój i zgłębianie mojej pasji - podkreślała w wywiadzie dla portalu foodservice24.pl.
Jednocześnie ujawniła, jaki jest jej ulubiony deser.
Połączenie białej czekolady z borowikami. Z jednej strony zaskakujące, ale z drugiej niewyobrażalnie smaczne. Taki miks może pojawić się w wielu postaciach, np. lodów, trufli czy pralin. Oczywiście nigdy nie przejdę obojętnie obok tradycyjnego brownie - zaznaczała.
Kosmos. Trzeba zapłacić aż 48 zł
We wspomnianej restauracji tanio zdecydowanie nie jest. Na uwagę zasługuje choćby cena deseru "Gdański bursztyn" - prawdziwka z białą czekoladą, rokitnikiem oraz maślanką. Ta pozycja kosztuje 48 zł. Pozostałe desery są tylko nieco tańsze.
Co ciekawe, w hotelu przed laty pracował także sam Karol Nawrocki. Na czwartym roku studiów dorabiał jako ochroniarz w sopockim Grandzie. Od 2009 r. pracuje w IPN, gdzie zaczynał pracę jako inspektor. W 2021 r. został prezesem instytutu - zauważa "Fakt".
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.