Magda Gessler, to nie tylko utalentowana restauratorka, ale także popularna postać telewizyjna. 70-latka zyskała rozgłos dzięki programowi "Kuchenne Rewolucje", gdzie przywraca blask i smak upadłym już prawie lokalom.
Śmiało można stwierdzić, że jej niezwykła pasja do gotowania i nieustraszone podejście sprawiły, że stała się ikoną kulinarnego świata w Polsce.
Większość osób zgadza się, że potrawy serwowane w jej lokalach są doskonałe. Znana restauratorka nie ukrywa, że ceny w jej restauracjach są wysokie, ale zawsze tłumaczy, że najlepsze składniki mają swoją cenę i jeśli ktoś uważa, że jest za drogo, może spróbować zrobić danie samemu.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Magda Gessler ruszyła z wielkanocnym cateringiem. Ile zapłacimy w tym roku?
Już przy okazji Tłustego Czwartku pisaliśmy o cenach jej pączków i faworków. Teraz sprawdziliśmy, co i za ile oferuje restauracja "Polka" w Łodzi w przypadku Wielkanocy 2024.
Kluski śląskie (200 g), puree ziemniaczane (200 g), kluski zielone kładzione z szałwią (200 g), kapusta zasmażana (200 g) i buraki zasmażane (200), to najtańsza z pozycji na liście. Wspomniane dodatki do dań kosztują 14 zł.
Mięsa domowe pieczone - schab, kurczak (1 kg) to wydatek rzędu 108 zł. Bigos staropolski długo warzony (1 kg) kosztuje 100 zł.
Czytaj także: Media: Mąż Magdy Gessler ma poważne problemy
Z kolei za kilogram sałatki warzywnej trzeba zapłacić w łódzkiej "Polce" 59 zł. Pasztet z żurawiną jeszcze mocniej uderzy po kieszeni - 108 zł. Głęboko sięgnąć do kieszeni muszą fani śledzi. Otóż porcyjka śledzika w oleju - 30 zł.
Trzeba przyznać, że najmocniej zaskoczyły jajka nadziewane łososiem, pieczarką i szczypiorkiem. Sześć połówek kosztuje 34 zł. O złotówkę tańsza jest porcja schabu w galarecie.
Czytaj również: Magda Gessler wspierana w obliczu afery. "Całym sercem"
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.