Andrzej z Plutycz pokazał już wyremontowaną łazienkę, której przez lata brakowało w jego domu. Wcześniej razem z ojcem Gienkeim i bratem Jarkiem musiał korzystać ze sławojki. Teraz nie trzeba już zakładać palta, by iść do toalety.
Zdaniem fanów odświeżenia wymaga także kuchnia, w której jeden z rolników nagrał najnowszy materiał na kanał YouTube. Jarek Onopiuk pokazał relację z przygotowań ulubionego dania — naleśników z kiełbasą.
Pomieszczenie nie jest wyposażone w najnowsze sprzęty, dlatego gospodarz musiał korzystać ze starodawnej kuchenki kaflowej opalanej drewnem. Podsmażył tam mięso, bez którego jego krewni "nie wyobrażają sobie obiadu".
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Internauci zauważyli, że podłoga w kuchni wyłożona jest linoleum imitującym drewniane deski, a na części ścian położona jest tapeta z grafikami jedzenia. Jest tam także dwukomorowy zlew, bojler oraz blat, na którym aspirujący kucharz kroił składniki.
Kiedyś ten piec, chyba z 15 lat temu, był zmieniany. Bo tu był taki większy, też kaflowy. Tutaj się kiedyś spało, wchodziło się i było łóżko. Jak ktoś zimą zmarzł, to tu było cieplutko, kafelki zawsze ciepło trzymały. Szkoda, że nie ma tego pieca. Już nikt nie robi takich pieców, jak kiedyś — wspominał w przerwie od gotowania.
Kuchnia u Andrzeja z Plutycz wkrótce zostanie odmieniona
Gwiazdor "Rolnicy. Podlasie" zdradził, że kuchnia już niebawem zostanie wyremontowana i nie będzie tak wyglądać. Plany Andrzeja z Plutycz są ambitne – zamierza zburzyć piec, wymienić meble i podnieść standard.
Andrzejkowi marzy się inny piec i żeby wszędzie grzejniki porobić. Pewnie ten piec usunie. Jak wstawi taki, co on chce, to już jedzenia się tu nie nasmaży. Ojciec będzie krzyczał, bo nieprzyzwyczajony do gazu — opowiadał młodszy brat.
Niektórzy twierdzą, że kuchenkach starego typu jedzenia smakowało dużo lepiej. Kilka uwag w tej sprawie miał bohater show "Rolnicy. Podlasie", któremu brat zaserwował naleśniki z kiełbasą. Stwierdził, że "mogą być", ale powinny być bardziej wysmażone.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.