Magda Gessler, znana restauratorka, oferuje świąteczny catering w swojej warszawskiej Restauracji u Fukiera. Jak co roku, lokal przyciąga klientów nie tylko klimatem, ale i wykwintnym menu. Jednak ceny mogą być zaskoczeniem dla wielu Polaków.
Jak podaje "Super Express" w ofercie świątecznego cateringu szefowej "Kuchennych rewolucji" znajdziemy m.in. pierogi z kapustą i prawdziwkami za 51 zł za 5 sztuk, zupę grzybową za 83 zł za 900 ml oraz barszcz czerwony za 67 zł. Sałatka jarzynowa kosztuje 43 zł za 300 g, a pasztet z dziczyzny i grzybów 98 zł za 400 g.
Ceny dań świątecznych w restauracji Magdy Gessler
Magda Gessler serwuje swoje dania nie tylko w restauracji, ale też na świątecznym jarmarku na warszawskiej starówce. Chętni na zakup jej produktów tamże również muszą liczyć się z głębszym sięgnięciem do kieszeni. Śledzik pod pierzynką kosztuje 59 zł, a śledź po kaszubsku 57 zł za 300 g. Ryba po grecku to wydatek 49 zł za 200 g, a pstrąg faszerowany koprem 85 zł.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Wśród deserów znajdziemy makowiec za 145 zł za 1,2 kg oraz piernik z powidłami za 90 zł za kilogram. Tort makowy z pomarańczami kosztuje 450 zł za 3,5 kg, a jabłecznik z cynamonem 77 zł za 1,2 kg. W delikatesach dostępne są także ogórki kiszone za 31 zł za 900 ml i tarty chrzan za 22 zł za 235 ml.
Dla miłośników kuchni Gessler, restauracja oferuje również sylwestrową kolację degustacyjną. W zeszłym roku kosztowała ona 475 zł w wersji mięsnej i 425 zł w wersji wegetariańskiej. Ceny na ten rok nie są jeszcze znane, ale można się spodziewać, że będą wyższe.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.