Katarzyna Bosacka zamieszcza na swoim Instagramie nagrania, w których udziela porad na temat rozmaitych produktów spożywczych. Dziennikarka podąża za trendami i jest jedną z najpopularniejszych w Polsce, która zajmuje się tematyką żywieniową. W ostatnich tygodniach Polacy masowo zaczęli kupować arbuzy, co nie umknęło jej uwadze. Postanowiła udzielić kilku rad w tej sprawie.
Czytaj też: Gazetka Dino, Biedronka, Lidl i wiele więcej
Katarzyna Bosacka mówi, na co zwracać uwagę przy zakupie arbuzów
Współautorka książek "Cena urody" i "Jestem mamą" wskazała trzy najważniejsze rzeczy, którymi należy kierować się podczas wybierania odpowiedniego arbuza. Jako pierwszy aspekt wskazała jego wagę. - Niech ten arbuz będzie zawodnikiem wagi ciężkiej. Naprawdę powinien mieć swoją wagę - powiedziała.
Drugą najważniejszą sprawą przy zakupie tego owocu jest jego skórka. Internauci często sprzeczają się na temat tego, jak powinien wyglądać idealny arbuz, lecz często są w błędzie. Zdaniem Katarzyny Bosackiej idealna skórka wyróżnia się dużą plamą. - Niektórzy mówią, że matowa, inni, że błyszcząca. Nieprawda. Arbuz, który jest dojrzały, będzie miał taką dużą plamę, która wiąże się z tym, że on sobie po prostu długo leży - stwierdziła.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Czytaj też: To nie pomyłka. Paragon z Wadowic. "Masakra"
Ostatnią ważną sprawą, na którą powinien zwrócić potencjalny nabywca arbuza, zdaniem Katarzyny Bosackiej jest dźwięczność. - Jeśli do niego zapukamy, powinien wydawać konkretny odgłos - dodała dziennikarka.
W komentarzach internauci wyrazili wdzięczność dziennikarce za udzielone rady, wyrażając zachwyt nad arbuzami.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.