Kupujesz arbuzy? Nie popełniaj tego błędu. Bosacka wskazała trzy czynniki
Katarzyna Bosacka opublikowała wideo, w którym przekazała trzy najważniejsze rzeczy, których ludzie powinni przestrzegać podczas kupowania arbuzów. Chodzi m.in. o ich wagę, ale nie tylko.
Lato trwa, sezon na arbuzy w pełni, zatem Katarzyna Bosacka, jako jedna z najpopularniejszych dziennikarek zajmujących się tematyką poprawnego robienia zakupów, postanowiła udzielić rady ludziom, mającym ochotę na ich nabycie.
W nagraniu opublikowanym na Instagramie zwróciła uwagę na trzy czynniki, którymi powinni kierować się ludzie podczas kupowania arbuzów. "Po pierwsze niech ten arbuz będzie zawodnikiem wagi ciężkiej. Naprawdę powinien mieć swoją wagę" - zaczęła Katarzyna Bosacka.
Katarzyna Bosacka wskazała trzy najważniejsze czynniki przy kupowaniu arbuzów
Drugą kwestią, o której wspomniała dziennikarka, jest skórka. "Niektórzy mówią, że matowa, inni, że błyszcząca. Nieprawda. Tak naprawdę arbuz, który jest dojrzały, będzie miał dużą żółtą plamę, która wiąże się z tym, że on po prostu sobie długo leżał" - tłumaczyła.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Prosty sposób na sprawdzenie świeżości brokułów. Już nigdy nie kupisz nieświeżego warzywa
Ostatnią sprawą, na którą Katarzyna Bosacka zwróciła uwagę jest fakt, iż arbuz powinien wydawać odpowiednie dźwięki. "Arbuz powinien być dźwięczny. Jeśli do niego zapukamy to powinien wydawać odpowiedni odgłos" - dodała.
Katarzyna Bosacka często doradza ludziom, jak odpowiednio robić zakupy. W wywiadzie dla o2.pl wspomniała m.in. jak odpowiednio kupować lody.
Pamiętajmy, że wszystkie lody włoskie są z proszku. One mają dodatki, sztuczne aromaty, barwniki i oczywiście mleko w proszku. Tam się tylko dolewa wody, to się bełta, są tam emulgatory. No i wychodzi taki właśnie świderek, czy jakiś inny lód. Doradziłabym przede wszystkim, żeby kupować lody w dużych opakowaniach, które mają miały jak najkrótsze składy i jak najbardziej naturalne składniki - wspominała dziennikarka.