Postać znana z TVP na ślubie Kingi Dudy. Wyszło na jaw przez przypadek
29-letnia Kinga Duda, córka Andrzeja Dudy, poślubiła Mateusza – prawnika z dyplomem z Cambridge. Ten wyjątkowy dzień uczciła w Pałacu Prezydenckim w kameralnym gronie ok. 50 osób. O muzyczną oprawę wesela dbała gwiazda znana z "Jaka to melodia?", Aleksandra Markowicz.
Ceremonia zaślubin Kingi Dudy i Mateusza miała miejsce 5 lipca w kaplicy Pałacu Prezydenckiego. Następnie młodzi udali się na przyjęcie w niedostępnej dla zwiedzających części rezydencji – z zabytkowym ogrodem, który zapewnił intymną, bezpieczną atmosferę.
Za muzykę tego dnia odpowiadała m.in. Aleksandra Markowicz — skrzypaczka znana z "Jaka to melodia?". W teleturnieju pojawia się od 2021 roku. W sieci zamieściła relację z "prywatnego koncertu w Warszawie" i podziękowała koleżankom z zespołu. Na to jedna z nich (wiolonczelistka) wymownie zareagowała. Zasugerowała, że razem zagrały na ślubie córki urzędującego prezydenta.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Trzy lata temu odeszła z telewizji. Jak czuje się teraz Ania Wendzikowska?
Czy Kinga D. wzięła ślub? Być może. Czy zagrałam na jej ślubie? Być może. Czy nie mam z tego długiego dnia żadnej foty? No trudno, top secret — są w pamięci. Fajnie mnie zaskakuje to muzyczne życie — czytamy na Instagramie.
Można zatem domniemywać, że para młoda złożyła miłosne przyrzeczenie w akompaniamencie trio smyczkowego. Aleksandra Markowicz rzadko występuje na tego typu wydarzeniach, jednak tym razem najwyraźniej zrobiła wyjątek.
Oprócz angażu w "Jaka to melodia?" regularnie współpracuje z Justyną Steczkowską w ramach trasy "Era czarodoro". Niewątpliwy talent do gry na skrzypcach został doceniony przez ekspertów — kilka lat temu wyróżniono ją na międzynarodowym konkursie IMKA.
Jakie było menu na weselu Kingi Dudy?
O to, by ślub i wesele Kingi Dudy miało elegancki i prestiżowy wymiar, zadbali także kucharze. Show News informował, że w menu pojawiły się dania kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu.
Gościom (wśród nich oprócz pary prezydenckiej byli dziadkowie panny młodej) zaserwowano m.in. mus z wędzonego pstrąga, carpaccio z buraków, tatara z polędwicy wołowej, a także konfitowaną pierś z kaczki z takimi dodatkami, jak miód z akacji i sos z czerwonej porzeczki.