Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Anna Wajs-Wiejacka
Anna Wajs-Wiejacka | 

Magda Gessler zdradziła, dlaczego część lokali upada. "Brakuje im..."

16

Magda Gessler jest jedną z najbardziej znanych polskich restauratorek. Rozpoznawalność zawdzięcza nie tylko swoim lokalom, ale także dzięki aktywności medialnej. Od 14 lat prowadzi "Kuchenne rewolucje", pomagając właścicielom lokali gastronomicznych wyciągnąć ich biznesy z kłopotów. Nie wszystkim jej wizyta pomogła. Restauratorka wie, dlaczego tak się stało.

Magda Gessler zdradziła, dlaczego część lokali upada. "Brakuje im..."
Nie wszystkim restauracjom "Kuchenne rewolucje" pomogły (fot. Instagram)

Magda Gessler od 14 lat odwiedza lokale gastronomiczne, pomagając ich właścicielom w uporaniu się z problemami. Restauratorka szuka powodów, dla których ich biznesy nie idą tak, jakby tego chcieli, przedstawiając im swoją receptę na poprawę sytuacji. Nie w każdym przypadku okazuje się ona jednak skuteczna i część lokali znika z gastronomicznej mapy polski.

Fakt postanowił zapytać restauratorkę, dlaczego część restauracji upada mimo jej wizyty. Restauratorka stwierdziła, że problem tkwi w samych właścicielach lokali. - Brakuje im talentu, koncentracji, inteligencji - stwierdziła Magda Gessler, dodając, że "żeby mieć restaurację, trzeba myśleć, przewidywać, znać się na prawie pracy, na ludziach".

Właściciel musi mieć pewną stabilność emocjonalną, ocenę z dystansu i przede wszystkim musi lubić swoich pracowników, a jeżeli nie, to niech, chociaż spróbuje ich wychowywać. Trzeba dobrze dobierać załogę. No i trzeba mieć też pewne sprawy prawne uregulowane. Żeby później nie spotkały nas niemiłe niespodzianki — powiedziała dziennikowi.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Warnke o kontrowersyjnej decyzji Szymona Hołowni ws. aborcji: "Nie wiem, jak można było tak zawieść wyborczynie"

Jakiś czas temu producenci "Kuchennych rewolucji" postanowili obalić kilka mitów krążących wokół programu. Jeden z nich dotyczył ilości restauracji, które ostatecznie zniknęły z gastronomicznej mapy polski.

Produkcja obaliła mity na temat "Kuchennych rewolucji" z Magdą Gessler

W październiku 2022 roku Constantin Entertainment Polska postanowiło zmierzyć się z kilkoma mitami dotyczącymi programu. Jeden z nich dotyczył liczby lokali, które przetrwały rewolucje. Z przedstawionych wówczas danych wynika, że "z ponad 300 restauracji po "Kuchennych rewolucjach" prosperuje ponad 70 procent z nich".

Przy okazji wyjaśniono, że właściciele lokali nigdy nie płacą za wykonany remont, bo ten jest finansowany ze środków produkcji. Potwierdzono również, że goście finałowej kolacji nie płacą za nią. Zdementowano, że biorą w niej udział rodziny restauratorów. - Goście to osoby, które są często na promocjach, potencjalni goście i klienci — wskazano.

Trwa ładowanie wpisu:facebook
Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
Wybrane dla Ciebie
Tomasz Szczepanik 9 dni przed ślubem zostawił narzeczoną
Rozkochał Polki dzięki roli Bohuna. Tak wygląda 61-letni Domogarow
Wiśniewski brutalnie szczerze o relacji z Polą w rocznicę ślubu. "Nie jest łatwo"
Sąsiedzi przestali się odzywać do Zdzisława z "Sanatorium miłości". "Parsknęła i poszła"
Filip Gurłacz odsłania zakulisową twarz Kaczorowskiej. "Jej serce też potrafi krwawić"
"Będzie inaczej niż tradycyjnie". Nietypowa Wielkanoc u Sławomira i Kajry
Nie żyje mąż Anny German. Wzruszający wpis autorki książek o piosenkarce
Córka Sheena z "Dwóch i pół" od roku z nim nie rozmawia. Wymowne nagranie
Znasz się na rybach? W tej krzyżówce tylko ekspert odkryje wszystkie hasła
Są powody ryzykownej decyzji Williama i Kate. W Wielkanoc nie zobaczą się z rodziną
Jest ateistką. Oto jak Mucha spędza Wielkanoc
Sandra Kubicka w emocjonalnym nagraniu. Nie mogła powstrzymać łez
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić