Anna Wajs-Wiejacka
Anna Wajs-Wiejacka| 

Magda Gessler zdradziła, dlaczego część lokali upada. "Brakuje im..."

16

Magda Gessler jest jedną z najbardziej znanych polskich restauratorek. Rozpoznawalność zawdzięcza nie tylko swoim lokalom, ale także dzięki aktywności medialnej. Od 14 lat prowadzi "Kuchenne rewolucje", pomagając właścicielom lokali gastronomicznych wyciągnąć ich biznesy z kłopotów. Nie wszystkim jej wizyta pomogła. Restauratorka wie, dlaczego tak się stało.

Magda Gessler zdradziła, dlaczego część lokali upada. "Brakuje im..."
Nie wszystkim restauracjom "Kuchenne rewolucje" pomogły (fot. Instagram)

Magda Gessler od 14 lat odwiedza lokale gastronomiczne, pomagając ich właścicielom w uporaniu się z problemami. Restauratorka szuka powodów, dla których ich biznesy nie idą tak, jakby tego chcieli, przedstawiając im swoją receptę na poprawę sytuacji. Nie w każdym przypadku okazuje się ona jednak skuteczna i część lokali znika z gastronomicznej mapy polski.

Fakt postanowił zapytać restauratorkę, dlaczego część restauracji upada mimo jej wizyty. Restauratorka stwierdziła, że problem tkwi w samych właścicielach lokali. - Brakuje im talentu, koncentracji, inteligencji - stwierdziła Magda Gessler, dodając, że "żeby mieć restaurację, trzeba myśleć, przewidywać, znać się na prawie pracy, na ludziach".

Właściciel musi mieć pewną stabilność emocjonalną, ocenę z dystansu i przede wszystkim musi lubić swoich pracowników, a jeżeli nie, to niech, chociaż spróbuje ich wychowywać. Trzeba dobrze dobierać załogę. No i trzeba mieć też pewne sprawy prawne uregulowane. Żeby później nie spotkały nas niemiłe niespodzianki — powiedziała dziennikowi.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Warnke o kontrowersyjnej decyzji Szymona Hołowni ws. aborcji: "Nie wiem, jak można było tak zawieść wyborczynie"

Jakiś czas temu producenci "Kuchennych rewolucji" postanowili obalić kilka mitów krążących wokół programu. Jeden z nich dotyczył ilości restauracji, które ostatecznie zniknęły z gastronomicznej mapy polski.

Produkcja obaliła mity na temat "Kuchennych rewolucji" z Magdą Gessler

W październiku 2022 roku Constantin Entertainment Polska postanowiło zmierzyć się z kilkoma mitami dotyczącymi programu. Jeden z nich dotyczył liczby lokali, które przetrwały rewolucje. Z przedstawionych wówczas danych wynika, że "z ponad 300 restauracji po "Kuchennych rewolucjach" prosperuje ponad 70 procent z nich".

Przy okazji wyjaśniono, że właściciele lokali nigdy nie płacą za wykonany remont, bo ten jest finansowany ze środków produkcji. Potwierdzono również, że goście finałowej kolacji nie płacą za nią. Zdementowano, że biorą w niej udział rodziny restauratorów. - Goście to osoby, które są często na promocjach, potencjalni goście i klienci — wskazano.

Trwa ładowanie wpisu:facebook
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić