Właściciele lokali gastronomicznych nie mogą narzekać na brak pracy. Dopiero co minął tłusty czwartek, a tu już walentynki.
Z okazji walentynek w restauracjach często pojawia się przygotowane specjalnie na ten dzień menu. Na takie rozwiązanie zdecydowano się na przykład w lokalach Magdy Gessler i Ewy Wachowicz. Jakie niespodzianki na nas czekają? I przede wszystkim – ile to kosztuje?
Jeśli wybierasz się na romantyczną kolację do Magdy Gessler, w jednej z jej restauracji w menu na przystawkę zastaniesz wątróbki (49 zł), karmelizowane pory (35 zł) lub ravioli krewetkowe (49 zł).
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Z kolei w drugiej będą czekać na ciebie pieczony camembert (46 zł) albo zupa z owoców morza (39 zł). Koszt dla dwóch osób to już ok. 100 zł, a przecież to dopiero przystawki...
Jeżeli chodzi o danie główne, najtańszą opcją jest filet z miętusa z fioletowym ziemniakiem, za który zapłacisz 72 zł. Jeśli jednak wybierzesz maślane tagliatelle, czeka cię już wydatek rzędu 95 zł. Desery kosztują natomiast ok. 30 zł.
Ewa Wachowicz również zaszalała z walentynkowym menu. Znajdziemy w nim cztery pozycje przygotowane specjalnie na dzisiejszy dzień. A mianowicie: na przystawkę carpaccio z polędwicy wołowej (42 zł), zupę rybną (36 zł), danie główne w postaci krewetek (78 zł) i na deser creme brulee (28 zł).
Łącznie wychodzi 368 zł za dwie osoby. Jeżeli dodatkowo skusimy się na walentynkowego drinka, zapłacimy dodatkowo od 33 do 36 zł.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.