Agnieszka Hyży o menu na weselu Cichopek i Kurzajewskiego. To jej wyjątkowo smakowało
W sobotę, 25 października odbył się długo wyczekiwany ślub Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego. Na weselu w trzygwiazdkowym hotelu w Urszulinie pod Lublinem bawiła się plejada polskich gwiazd, nie tylko związanych z Polsatem. Agnieszka Hyży, która była jedną z weselniczek ujawniła nawet menu.
Na ceremonii tzw. Kurzopków pojawili się m.in. Jacek Kurski z żoną Joanną, posłanka PiS Beata Mazurek, prezenterka "Pytania na śniadanie" Anna Lewandowska, Aleksander Sikora, Jan Kliment z żoną Lenką, Mateusz Gessler, Monika Pyrek i Agnieszka Hyży z mężem Grzegorzem. To właśnie prezenterka Polsatu zdradziła menu na weselu swoich redakcyjnych kolegów.
Na przystawkę zaserwowano carpaccio z polędwicy wołowej, podane z płatkami pecorino, rukolą i kroplą oliwy truflowej. Goście do wyboru mieli także dwie zupy - rosół z domowym makaronem oraz borowikową z grzankami. Na danie główne para młoda wybrała schab z kostką, purée ziemniaczane i świeże sałaty z dressingiem ziołowym. Deser był natomiast wielką niespodzianką od znanego szefa kuchni.
Anna Mucha o swoim spektaklu i przyjaźni z Katarzyną Cichopek. Jak widzi to Kasia?
- Bardzo, bardzo mi smakowało. Mam swoich kilku faworytów, m.in. deser od Mateusza Gesslera. Ale też była przepyszna zupa borowikowa. Mateusz był i sprezentował właśnie swój autorski deser. Ja nawet zjadłam jego, bo zjadłam i swój jego, bo był przepyszny. Ptyś z czarną porzeczką w środku, karmelem, naprawdę wyśmienity - wyjawiła więcej szczegółów w rozmowie z Plotkiem Agnieszka Hyży.
Prezenterka zdradziła także, że Katarzyna Cichopek przyjęła nazwisko swojego męża. - Od wczoraj - państwo Kurzajewscy - powiedziała mediom.
W sumie na weselu Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego w hotelu Drob, położonym w otulinie Poleskiego Parku Narodowego, bawiło się 140 gośćmi.