Klima współpracuje z Gessler i Moranem. "Trzy różne charaktery"
Przemysław Klima, jeden z szefów kuchni, oceniających w programie "MasterChef", udzielił wywiadu Plejadzie, w którym podzielił się wrażeniami z pracy u boku Magdy Gessler i Michela Morana. Jak twierdzi, cała trójka ma inne charaktery, ale nie przeszkadza im to we współpracy.
Najważniejsze informacje
- Przemysław Klima jest stałym jurorem w "MasterChefie" od 13. edycji.
- Współpracuje z Magdą Gessler i Michelem Moranem.
- Jest szefem kuchni w krakowskiej restauracji "Bettiglieria 1991".
Przemysław Klima od dwóch lat pełni rolę stałego jurora w popularnym programie kulinarnym "MasterChef". Wcześniej pojawiał się w programie jako gość, ale teraz jest integralną częścią zespołu oceniającego uczestników.
Klima pracuje z Magdą Gessler i Michelem Moranem, którzy są związani z programem od samego początku. Mimo różnorodności charakterów, jurorzy doskonale się rozumieją. - Mamy trzy różne charaktery, ale znamy się już długi czas, jak łyse konie mogę powiedzieć. Niekiedy, jak dania oceniamy, to jak na mrugnięcie okiem wiemy, czy nam smakuje, czy nie - mówi Klima w rozmowie z Plejadą.
Przemysław Klima o współpracy z Magdą Gessler i Michelem Moranem
Praca w "MasterChefie" to dla Klimy nie tylko ocena dań, ale także wyzwanie związane z różnorodnością konkurencji i uczestników. - Nie musimy gdzieś w kuluarach sondy robić, tylko po prostu wiemy, że to jest to. To bardzo łatwo (ocenić - przyp. red.), jak się kogoś zna, jak się ma podobną wizję na gotowanie, wie, czego się chce (...) Są różne konkurencje, nie ma monotonii, dużo się dzieje - dodaje.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Ekspert o świecie przedstawianym w mediach. "To rodzi postawy lękowe"
Jurorzy często nie muszą się długo zastanawiać nad oceną dań. - Jak na mrugnięcie okiem wiemy, czy nam smakuje, czy nie - tłumaczy Klima. Wspólna wizja gotowania ułatwia im podejmowanie decyzji.
W miarę postępu programu ocena staje się coraz trudniejsza. - Na tym etapie końcowym to są już niuanse. Tu musimy naprawdę się skupić i wiedzieć, czego szukamy w tych daniach - podsumowuje Klima.