Kasia Sienkiewicz ponad dekadę temu zrezygnowała z jedzenia mięsa. Ze względów moralnych zaostrzyła swoją dietę, z której wykluczyła także produkty pochodzenia zwierzęcego — np. jajka, miód i mleko.
Dla piosenkarki bycie weganką to styl życia, z którego najwyraźniej jest dumna. Właśnie podzieliła się swoim nowym kulinarnym odkryciem. Został nim pieczony arbuz, który w jej kuchni zastępuje łososia.
Zrobiłam z niego wegańskiego łososia. [...] Mam nadzieję, że kiedyś cała Polska, zamiast jeść łososia i zjadać kochane zwierzątka, które żyją i mają swoje sprawy, będzie piec arbuzy — oznajmiła w Radiu Zet.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Jej życzenia nie zamierza spełniać Patryk Jaki. Europoseł z Suwerennej Polski postanowił podzielić się z internautami swoim sceptycyzmem, nazywając upodobania wokalistki typowymi dla wyznawców — jak sam to określił - "lewackiego świata".
Arbuz będzie łososiem, kobieta mężczyzną [...], a Niemcy będą walczyły o polskie dobro w UE. I jak pozbędziemy się samochodów, to uratujemy Ziemię przed spłonięciem — drwił na Instagramie.
Zwolennicy idei wyznawanych przez Patryka Jakiego podjęli tę złośliwą konwencję i zauważyli, że nie tylko zwierzęta "mają swoje sprawy", ale arbuzy także. W sieci można jednak znaleźć opinie osób, które zamiast szydzić, zapowiedziały skosztowanie owocu w nowej wytrawnej formie.
Kasia Sienkiewicz podała przepis na pieczonego arbuza
Córka Kuby Sienkiewicza z Elektrycznych Gitar podzieliła się szczegółowym przepisem. W Radiu Zet opowiedziała, jak przygotować wegański substytut ryby. Arbuza zamarynowała w sosie sojowym, oleju sezamowym i maśle orzechowym.
Po upieczeniu całość podsmażyła i podała z ryżem. Skorzystacie z kuchennej porady liderki Kwiatu Jabłoni, czy pozostaniecie wierni znanym smakom i kotletom schabowym?
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.